UniQube

Иновативни Композитни Централни Бојлери

Топлински уред со висока ефикасност

UniQube е уникатен тип на бојлер за топла вода кој може да се произведе во 5 различни варијанти, во зависност од потребите на системот за топла вода.

 • Бафер акумулатор SQ-B
 • Хидрауличен сепаратор акумулатор SQ-BP
 • Соларен акумулатор SQ-BPS
 • Проточен бојлер акумулатор SQ-BPW
 • Комбиниран бојлер акумулатор SQ-BPSW

UniQube може да биде опремен со цевка за хидраулична сепарација (стратификатор), топлински изменувачи, електричен греач како поддршка и комбинации од истите. Има максимална продолжена трајност, сите внатрешни делови се отстранливи и заменливи, и може да се користат и резервни делови. UniQube може да се надградува од еден тип во друг, и може да се инсталира во група или како сомостоен уред.

Карактеристики

Solarico UniQube бојлерот е ротирачки-излеан пластичен резервоар, зајакнат со намотани влакна од фиберглас. Уникатната комбинација на овие материјали резултира во резервоар со мала тежина и импресивна моќност. Високата класа на незапалива полиуретанска изолација која го обвиткува резервоарот допринесува во минимални загуби на топлина.

Специјалната цевка за стратификација како и цевкестите топлински изменувачи, сите направени од нерѓосувачки челик, обезбедуваат отпорност на корозија и резервоар без потреба од анода, што значи без замирисана вода внатре и без несакани хемиски реакции.

“A” ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ

Резервоарот е направен од композитно-пластични материјали со 60% пониски топлински загуби во споредба со конвенционалните бојлери за топла вода

ОТПОРНОСТ НА КОРОЗИЈА

Комбинацијата на пластика и фиберглас композитни материјали е отпорна на корозија на двете страни на резервоарот

СТАБИЛНОСТ НА ПРИТИСОК

Поради извонредната цврстина, без заварени споеви и без слаби точки, UniQube може слободно да работи на константен притисок до 6 bar и температура до 95°C

ПРОДОЛЖЕНА ТРАЈНОСТ

30 години предвиден животен век и 10 години гаранција

ХИГИЕНСКИ ИСПРАВНА ТОПЛА ВОДА

Хигиенски исправна топла вода за домашна употреба во континуиран проток; загревање на водата по потреба

МИНИМАЛНО ОДРЖУВАЊЕ

Заради не-корозивниот резервоар, нема анодни прачки кои треба периодично да се заменуваат

Клучни карактеристики и споредба со конкурентни производи

 • Индиректно проточно загревање на хигиенски исправна вода за домашна употреба
 • Проточен изменувач од флексибилно наребрено црево од не’рѓосувачки челик Inox 316L
 • Соларен изменувач од флексибилно наребрено црево од не’рѓосувачки челик
 • Единица за стратификација (раслојување) на топлината
 • Хидрауличен сепаратор помеѓу кругот на изворот на топлина и кругот на потрошувачите на топлина
 • Акумулатор на топлина
 • Опремен со 4 чаури за сензори
 • Висока класа на незапалива полиуретанска изолација во согласност со DIN 4102 класа B2
 • Горната и долната фланша се демонтажни и може да се модифицира во било кој друг тип на бојлер/резервоар

Информации, технички карактеристики и спецификации на сите модели на UniQube

Повеќе информации