Композитни експанзиони садови за системи за вода за пиење

 • Одобрено во согласност со упатствата за опрема под притисок 2014/68/EU
 • Гасна комора под притисок
 • Заменлива мембрана
 • Димензиите на горните и долните спојки може да се променат на барање
 • За вода за пиење, системи за засилување на притисокот со или без проток
 • Со навојна врска, изработена од челик отпорен на корозија
Категорија: Ознака: Product ID: 1236

Опис

Системите за вода за пиење мора да бидат поддржани од сад за проширување/притисок што ја стабилизира работата на хидроничниот систем и мора да гарантира чистота на водата. “Flow-through” типот на проток е најдобрата опција во овој случај. Достапни се и садови за експанзија на вода за пиење од типот на меур.

 • Го намалува бројот на старт/стоп на погонската пумпа, заштедува енергија, трошоците за одржување и го подобрува животниот век на пумпата
 • Обезбедува постојан проток на вода, дури и во случај на флуктуации на притисокот
 • Водата само тече низ овој сад, без задржување и го задржува својот примарен квалитет
 • Апсорбира водени удари
 • Обезбедува непречено функционирање и заштита на другите компоненти на системот

Постигнати придобивки за крајните корисници

 • Ефикасни перформанси на системот
 • Чиста и безбедна свежа вода
 • Превенција од легионела и други бактерии
 • Високо сигурен систем за греење
 • Непречено и безбедно работење

Технички карактеристики

Проспект