Композитни садови за третман на вода и резервоари под притисок

Широк опсег на примена

 • Резервоар за третман на вода
 • Резервоар за компримиран воздух
 • Акумулатори под притисок
 • Бустер акумулатори за системи за свежа вода каде што нема доволна брзина на проток на отворените чешми. Акумулаторот под притисок го компензира со носење волумен на вода под соодветен притисок
Категорија: Ознака: Product ID: 1241

Опис

Технологија на пластика-композит

Внатрешниот пластичен резервоар е направен од HDPE или LHDPE со вкрстено поврзување:

 • Не рѓосува и е неактивен во контакт со долга листа на хемикалии
 • Работи на температури до 90⁰C
 • Гаранција – 30 години!

Намотување со композитна влакно се нанесува на внатрешниот резервоар:

 • Не рѓосува и е неактивен во контакт со долга листа на хемикалии
 • Работи на температури до 90⁰C
 • Работи на притисок до 9 bar
 • Способност за краткорочно производство – не бараме минимална количина на нарачка

Резервоари за третман на вода

Ние ги снабдуваме нашите клиенти со специјално дизајнирани резервоари за третман на вода со LHDPE облога внатре. Нашите резервоари се квалитетни, со долга гаранција гарантирана од производителот. Ги произведуваме во различни бои и со или без изолација која спречува кондензација.

Резервоари за компримиран воздух

Пластичните композитни резервоари развиени за акумулирање на компримиран воздух имаат огромни предности во споредба со конвенционалните челични резервоари. Тоа е лесен резервоар кој лесно се манипулира и инсталира. Може да се инсталира во најтешката средина бидејќи нема да рѓосува во контакт со вода или многу други кондензати. Овие резервоари се дизајнирани на начин да бидат побезбедни од челичните. Во случај на пукање, стаклените влакна ќе бидат искинати без да летаат метални парчиња.

Технички карактеристики

Проспект