Камин на пелети Радијатор Cuba 15 и 20

Компактниот модел во себе веќе ја содржи потребната опрема, така да е лесен и брз за поставување во топловодниот систем, без оптоварување со дополнителни инсталации. Сè е веќе тука, експанзиониот сад од 10l, циркулациона пумпа, сигурносен и обезвоздушувачки вентил, пресостат за димни гасови и опрема за полуавтоматско чистење.

Категории: , Product ID: 983

Опис

Веќе самото име доволно зборува за нашиот камин од последната генерација. Пријатната топлина и воедначената температура во целиот простор се најпријатни асоцијации на името Куба. Ако кон тоа го додадеме и видливиот пламен кој го нагласува пријателскиот, но врел темперамент, тогаш сосема ви е јасно што ќе внесете во вашиот дом со купувањето на овој камин. Не треба да се заборави дека корисните работи можат и навистина да бидат убави. Повеќегодишните естетски унапредувања овој модел на камин го направија посакуван дел од просторот кој зрачи со енергија.

Компактниот модел во себе веќе ја содржи потребната опрема, така да е лесен и брз за поставување во топловодниот систем, без оптоварување со дополнителни инсталации. Сè е веќе тука, експанзиониот сад од 10l, циркулациона пумпа, сигурносен и обезвоздушувачки вентил, пресостат за димни гасови и опрема за полуавтоматско чистење.

Во остатокот на грејниот простор треба само да се постават топловодни цевки и грејни тела во согласност со моќноста на каминот за кој ќе се одлучите.

Во експлоатација е докажан како штедлив извор со голема топлина, кој со правилен избор на пелети може да биде конкурентен и на најекономичните модели на западно-европскиот пазар каде и се докажа задоволувајќи ги сите, па и најстрогите технолошки стандарди и стандардите за животна средина.

Технички карактеристики

Упатство – Radijator Cuba 15 и 20