Клима уред AERMEC MKM 420/1251

Мулти-сплит систем со R401A, се состои од 1 надворешна единица со повеќебрзински вентилатор и ротирачки инвертер компресор и, зависно од големината, 1 до 5 внатрешни единици со тробрзински вентилатор.

 • Капацитет на ладење: 4,1 ÷ 12 kW
 • Капацитет на загревање: 4,4 ÷ 13 kW
 • R401A како разладен медиум
 • Ладење и греење
 • Инвертер ротирачки компресор
Категории: , Product ID: 269

Опис

Мулти-сплит систем со R401A, се состои од 1 надворешна единица со повеќебрзински вентилатор и ротирачки инвертер компресор и, зависно од големината, 1 до 5 внатрешни единици со тробрзински вентилатор, од следните типови:

 • Касета 600х600, 840х840 (монтажа во спуштен плафон)
 • Подна – Плафонска инсталација (на ѕид или плафон)
 • Ниско-канална хоризонтална инсталација
 • Ѕидна инсталација

Ги има следните начини на работа: ладење, греење, сушење на воздухот, автоматски и вентилирање – сите се управувани од микропроцесор и сите можат да бидат подесувани со далечинско управување или директно преку панелот. Било која од внатрешните единици е исклучително тивка и има регенерирачки филтер. Сите типови освен Ниско-каналната верзија имаат подесувачки перки за регулирање на протокот на воздух.

 • Капацитет на ладење: 4,1 ÷ 12 kW
 • Капацитет на загревање: 4,4 ÷ 13 kW
 • R401A како разладен медиум
 • Ладење и греење
 • Инвертер ротирачки компресор

Технички карактеристики

Технички податоци – AERMEC MKM