Топлинска пумпа AERMEC ANKI

 • Реверзибилна топлинска пумпа воздух/вода инвертер
 • Ладење / Греење / Производство на топла вода, дури и санитарна топла вода
 • Оптимизиран за греење
 • Производство на топла вода до 60°C
 • Режим на греење со надворешни температури на воздухот до -20°C
 • Производство на санитарна топла вода во комбинација со централен бојлер за топла вода
Категории: , Product ID: 255

Опис

Реверзибилна топлинска пумпа воздух/вода инвертер за системи за климатизација, со производство н ладна вода за ладење на собите и топла вода за греење и/или санитарна топла вода, погодна за мали или средни потрошувачи. Посебно внимание е посветено на работењето во зима, при што границите на работење се поголеми од оние на традиционалните топлински пумпи гарантирајќи производство на топла вода до 60°C и работење при надворешни температури на воздухот до -20°C. Веднаш може да се приклучи, може да се комбинира не само со ниско-температурни системи како подното греење или фенкојлери, туку и со традиционалните радијатори.

 • Капацитет на ладење: 5,85 ÷ 18,65 kW
 • Капацитет на загревање: 6,08 ÷ 20,2 kW
 • R401A како разладен медиум
 • Ладење и греење
 • Санитарна топла вода (DHW)
 • Инвертер ротирачки компресор
 • Инвертер спирален компресор
 • Аксијален вентилатор
 • Плочест изменувач
 • Пумпен сет (додатно)
 • Мрежно работење (додатно)
 • Компатибилно со ModBus протокол (додатно)
 • Компатибилно со WMF системот (додатно)
 • Интернет поврзување (додатно)
 • Наменет за двоцевен систем

Технички карактеристики

Технички податоци – AERMEC ANKI